Homepage
Bestuur
Dirigent
Geschiedenis
Activiteiten
Repetities
Repertoire
Lidmaatschap
Fotoalbum
Sponsors
Gastenboek

 

 

 

 

              

         Dirigent van het"Hasselt's Mannenkoor".

mevr. Svetla Kleijn-Anastasova.

 

 

 Svetla Kleijn-Anastasova is geboren in Bulgarije en is op jonge leeftijd al begonnen met muziek. Svetla heeft aan het muziekgymnasium voor Bulgaarse volksmuziek in Shiroka Laka de opleiding voor zang en instrument gevolgd. Aansluitend heeft zij aan de academie voor muziek en kunst in Plovdiv gestudeerd en daar haar diploma koordirectie gehaald. In Bulgarije heeft Svetla enige jaren een klassiek kinderkoor en een kerkkoor gedirigeerd. Internationale ervaring heeft zij opgedaan      door te reizen en te zingen in één van de bekendste koren uit Bulgarije,              "The Great Voices of Bulgaria". 

     Svetla woont sinds 2004 in Nederland samen met haar man Frank en hun zoon  in het Drentse dorp Koekange. In Nederland heeft zij 4 jaar in Zwartsluis de "Kolksluuszangers" gedirigeerd. Vanaf 2008 tot 2016 was Svetla dirigent van het "Heino's Mannenkoor". Met dit koor heeft zij ook een aantal buitenlandse    optredens gedaan, o.a. in Letland, Bulgarije, Polen en Hongarije.  

      Vanaf maart 2013 is Svetla dirigent van het "Hasselt's Mannenkoor".                         Vanaf 2016 heeft zij ook het mannenkoor "De Geuzingers" onder haar hoede, een koor uit het Drentse Ruinen. Sinds 2018 is Svetla ook dirigent van het gemengde koor "Zanglust" uit Dalfsen. In Amsterdam heeft zij de leiding over het Ensemble "Chubritsa", een bijzonder gezelschap dat zich voornamelijk bezighoudt met het spelen en zingen van Bulgaarse folk muziek. Svetla geeft naast haar dirigentschappen ook workshops op scholen en zangles aan kinderen en volwassenen.

   

Gastdirigent van het "Hasselt's Mannenkoor".

dhr. Dick Huzen.

 

Dick Huzen is geboren en opgegroeid in een zeer muzikaal gezin.

Op de jeugdige leeftijd van zes jaar speelde Dick al in de plaatselijke fanfare. Bescheidenheid was zeker één van de oorzaken dat hij pas de dirigeerstok oppakte, nadat hij zijn partij had meegeblazen in het trompetterkorps van de Huzaren van Boreel.

Op 1 oktober 1967 trad hij in de voetsporen van zijn vader en startte bij "Ons Genoegen" te Heino, niet lang hierna volgen "DES" en de "Broederband" beiden uit zijn woonplaats Nieuwleusen. Nog later gevolgd door de mannenkoren van Ommen en Vriezenveen. De korpsen uit Heino en de Broederband uit Nieuwleusen vielen af hiervoor in de plaats kwam het gemengd koor "Excelsior" uit Genemuiden.

TV-opnames, optredens voor radio en concertreizen, naar o.a. Duitsland en Rusland met één van zijn koren, waren regelmatig terugkerende hoogtepunten in Dick`s muzikale leven. Ooit als bugelspeler begonnen had Dick nooit kunnen dromen dat hij zijn muzikale loopbaan zou vervolgen als dirigent. 

Met de opname van de cd. "DANK" vierde hij in 1992 zijn 25 jarig jubileum als koordirigent. Het " Hasselt´s Mannenkoor" heeft hij in tijden van vacatures regelmatig terzijde gestaan. Ook na het bereiken van de pensioen gerechtigde leeftijd kan, indien nodig, ons koor nog altijd een beroep op hem doen. 

Top
het Hasselt's Mannenkoor | henk.bruins@planet.nl